justja

jag tipsade sandra om dagtid så att hon fick det. hur många karmapoäng får jag för det? jag behöver tio. tror du att det går för sig? tack på förhand!

I'm on top

Denna veckan började jag på dagtid igen, sweeet! Så jag har haft tid att jobba i min älskade lägenhet på kvällarna. Senast igår så var jag och pappa där och satt upp fondväggen i vardagsrummet, och det blir sjukt bra! Sen så har jag skrapat/målat lite dörrar också :)  Ser faktiskt fram emot att åka dit imorn, man hinner med mer än vad man tror.

Om man vill att folk ska göra något som man själv inte orkar så ska man uppmuntra dom på ett bra sätt. T ex: Kan inte du göra kladdkakan ist? Du är ju så duktig på det.  Funkar faktiskt över all förväntan. Gjorde det senast idag faktiskt på Sandra, när  jag ville att hon skulle måla nära tapeten som jag inte kommer ha tålamod nog att göra imorn. Vill ni ha några mer tips om hur man manipulerar människor så är det bara att höra av sig!

Idag åkte jag och Maria till lager 157  efter jobbets slut. Det var verkligen överskattat. Jag köpte ett linne som jag kände mig tvungen att köpa så att jag inte hade åkt dit för ingenting, fast jag i princip hade det.  Jag lurar mig själv och jag genomskådar det. Jag kanske inte ska bli blond till sommaren trotts allt, det blir helt enkelt för uppenbart.

Jag har suttit väldigt mycket i utbildningar denna veckan och det känns riktigt skönt. För jag är så slapp av mig och vill helst jobba så lite som möjligt för så mycket pengar som möjligt. Vad finns det för karriärval då?  Iaf, jag var på jobbintervju för team telia, men där hade dom redan tagit ut sina kämpar så jag är deras backup.  Och jag har börjar trivas med en hel del människor på jobbet och det känns riktigt skönt med lite nygammalt blod.

Igår ringde jag Lisa och det kändes inte alls som att jag inte hade snackat med henne på två månader och att hon befann sig på andra sidan jordklotet. Och jag saknar dig så in i helvete! (fyhelvede)

påsk

Slutet på veckan har varit hektisk men god som hallon i Tessas trädgård. (där fick jag till det.)
I fredags var jag, pappa och kim i min lägenhet och fixade så mycket som vi hann med. Sen åkte vi till farmor på påskmiddag, den enda för min del. Det var trevligt och som vanligt lagade hon 20 olika rätter och man var tvungen att ta av allt så på slutet var det riktigt kämpigt måste jag erkänna, trotts att jag är duktig på att stoppa saker i mun.

Efter besöket åkte jag och Klara på bio i Gävle. Vi gick på angel trotts att det inte alls är min filmsmak, men man måste ju prova lite nytt, och den var helt okej faktiskt. Kvällen slutade i ett hus där folk satt och drack och jag fick skjuttsa hem alla. För ovanligheternas skull.

I lördags var det sjukt lugnt på jobbet vilket jag tackade gud för. Efter att jag stått där och i stort sett inte bidragit med nått så åkte jag till torsåker och knackade på Tessas dörr.
Vi skulle på fest hos engis för han fyllde, så dit åkte vi. Var kul att se alla som man inte sett på ett bra tag, men det började bli lite segt tillslut och då åkte vi hem till min bror och hälsade på :)
Även där fick vi nog så då tog vi tillslut beslutet att åka till sandviken och gå ut. Utång blev det inte men white russian förtärdes så det behövdes inte så mycket mer för att jag skulle bli nöjd.

Igår vaknade jag upp med världens baksmälla och tyckte riktigt synd om mig själv. Mer än vanligt faktiskt. Så nu inser jag att jag har börjat bli gammal när det blir sådär illa. Jag ska nog börja tänka på refrängen.
Jag tvingade mig igenom dan på jobbet vilket inte var så jätte farligt eftersom det var riktigt lugnt då med.
Efter det köpte jag badrumsskåp till både över och under och jag är riktigt nöjd :)

Och i lägenheten har jag spenderat hela min förmiddag med att städa och få bort den satans fula tapeten från dörrarna :) Mamma tapetserar hallen och det blir grymt snyggt.

....

undra hur många tankar jag har skänkt dig
och undra hur många som vad förgäves

you and i collide

Igår hade jag världens bästa förmiddag.  Jag började med att åka till pappas kontor och ta en kopp te, efter det så åkte vi och kollade på handtag till mina skåpsluckor.  Efter det hade jag lite tid över innan bussen gick till jobbet så då gick jag och väckte zebbe en stund :) När jag sen går på bussen så stöter jag på Klara som jag inte sett på ett bra tag! Hade en hel del att prata om.  När jag väl är framme i hofors stöter jag även på Tessa! Så jag vet inte, hela förmiddagen bestod mest av ett stort lyckorus.

"Varför har du kompisar som du aldrig träffar för?!"
Ja, det undrar jag också. För varje gång jag se er så blir jag överlycklig. Känns som man inte har tid med allting. Och alla bor ju inte i närheten heller, tyvärr.  Det som känns så skönt är att varje gång man träffar er så känns det inte ens som vi vart ifrån varann en sekund. Allt blir desamma.

Jag har planerat sedan länge att jag ska till folkan idag eftersom jag aldrig är ut i hofors. Men jag känner mig inte alls sugen längre. Så jag vet inte, jag skiter nog i det. Jag tror jag har blivit riktigt tråkig. Vilken jobbig känsla.
Men på lördag blir det antagligen lite alkohol iaf, då blir det efterlängtade torsåker.


image16image17

det tar sig sa mordbrännarn

Jag hatar när jag bestämmer mig för att gymma så jag går upp i tid, sen när jag står vid dörren och ska dra så släpper jag bara sakerna och skiter i det? Det låter väll jävligt onödigt? När jag ändå har kommit så långt. I annat fall hade jag ju kunnat ligga kvar i sängen och dra mig .
Men det styrde upp sig ändå, Sandra ska komma och vi ska kolla runt lite och ta en fika innan jobbet :) Så det blir trevligt.

Höll som sagt på hela söndagen med att fixa lägenheten också, men det blir mer jobb än vi anat med tanke på tapeterna i vardagsrummet. Blir att spackla HELA rummet. Stackars far min. Men nu har vi fixat alla tapeter utom till fondväggen i sovrummet, men snart så :)
Gick på ikea igår och kollade innan jag skulle till jobbet, hittade massa saker jag behöver.
Har bestämt mig för att eventuellt ta vit spis och kyl/frys, rostfritt finns knappt i den korta höjden som min kyl har och dessutom så var den så mkt dyrare. Men det skulle också vara sjukt mycket snyggare, men man kan ju inte ha allt som mor min så snällt brukar uttrycka sig.

Igår på jobbet var det skitlugnt och det var precis vad jag behövde. Pengar för att göra ingenting alltså. Antar att folk har slut på pengar och spar dom sista till påskhelgen. Jag spar dom till torsdag då jag tänkte göra hofors osäkert. Fel ordval med tanke på att jag är lite mer rädd för dom i hofors än vad dom borde vara för mig.
Det var längesen hela ligan var ut så det tycker jag vi borde ordna snart :) Eller spara det till min inflyttningsfest ;D Om jag vågar ha det trotts att min hyresvärd kommer hänga på låset. Men då får han göra det.


image14


... visst känns det fint att va vid liv, en dag till?!

håkan är en poet, en poet som får alla dom svåraste känslorna till dom bästaste orden
orden som man kan tolka på tusen olika sätt
och bara genom att lyssna på honom så känns faktiskt dom tunga stunderna lite ljusare

rustningshelgen

Igår var det en tung dag på jobbet. Och det räckte med att säga det till Malin så fick jag gå upp och städa köket som jag så snällt bad om. Och på vilket annat jobb än på resultat vill man hellre städa kök?! Patetiskt. Men iaf det tog 10min å städa och efter det hade jag 20min ledighet före alla andra, vilket är guld en fredagskväll.

Idag har jag och mor min hunnit med en hel del massa. Vi har spacklat, slipat, tapetserat köket (hon), skruvat ner alla luckor (jag) och dessutom har vi dragit ner all tapet från mitt vardagsrum! Vi trodde att det bara var att spackla över men ack så fel vi hade. Döm av vår förvåning så var det mösterpacket! Fy dundrans också.
 Och idag har min mamma varit en supermamma. Hon har handlat flytta-hemifrån saker och dessutom bjudit mig på mat. Och tur var väll det, för jag vet inte om jag hade överlevt annars med tanke på att min plånka numera betsår av ett enda stort hål. 

Heh,och ja, jag är en av alla dom där miljoner svenskar som satt framför soffan med godis full i mun och godde på melodifestivalen. Jag är inte så mycket för linda, charlotte och den där pop-hopen. Jag gillade  med amy,rongedal och björne.  Och den sistenämnde som till min besvikelse inte var lika bra som jag förväntat mig, men okej, vi kan väll försöka ändå. Du kanske är mer spontan när vi är på tu man hand.

Det händer att jag tänker en del på Lisa och undrar hur hon har det.  Jäkligt bra hoppas jag, men visst skulle jag tro att du saknar en utång här hemma?:) Det vill jag hoppas iaf. För vid min sida så har du en vip-plats!

Imorrn blir det en liknande dag som denna, skillnaden är att mamma byts ut mot pappa. Men innehållet blir det samma. Spackla, slipa, tapetsera. Min älskade soffa kommer då också, den blir nog tung att bära uppför trappen.  

image14


...

Egentligen skulle jag hämta min cykel nu som jag har köpt, men så såg jag att det var dåligt väder ute och då blev jag genast mycket tröttare, så trött så att jag inte orkar. Så jag får ta det imorn ist när jag och pappa har varit på banken.


babyshambles-fuck forever
jason mraz-i'm yours
det bara låter sommar06 när jag och tessa laddade inför fest i solkenet.

löständer&grannsämja

Igår gjorde jag faktiskt väldigt mycket innan jag åkte och jobbade. Hann med att köpa en soffa, cykel och gymma :) Så det kändes som en ganska meningsfull dag faktiskt. Så nu har jag min älskade gammelcykel.  Jobbet var trevligare än det brukar vara och det kan förklaras med tele2.

Idag jobbade jag på ikea, så kom den en tant springandes mot mig och såg helt förstörd ut. "kolla i diskvagnarna, jag har tappat nått värdefullt" "vart är disken" Hon skrämde mig en aning, men jag gick till disken och kollade som hon hade sagt. Det visade sig att tant hade tappat sina löständer, så håll hårt i dom nästa gång du ska käka miss.

Efter det åkte jag till pappa och hans crew (min bror, julle och pappas bröder) bakom stadium där dom håller på och reser hans kåk. Hälsade och käkade smörgåstårta. Och nu har jag precis kommit hem ifrån min lägenhet, där jag var och skrev på kontrakt.
Jag tror inte att min hyresvärd och jag kommer komma överens så bra, han gnällde så fort han såg mig om att det skulle vara tyst på kvällarna "2muntliga varningar 2 skriftliga och sen är du ute, utan pengarna tillbaka"   fan vad jag känner mig välkommen i grannskapet. Men jag ska allt lyckas charma grannarna ;)

Det som återstår nu är älskade greys och choklad. Tror inte det kan bli bättre tillfälle för det.

tisdag

Jag vill på hultan! Ska bli ett par riktigt bra band som kommer. Och hellström har jag velat se hur länge som helst. :) Det skulle vara grym mysfaktor på sommaren. Synd bara att dom har placerat den just när alla tar studenten, där får dom ta och tänka om tycker jag.  Men riktigt sugen, om ekonomin skulle tillåta det.

Idag har vi beställt lite tapeter så vi kan hämta upp dom på torsdag :) Så att vi har möjlighet att fixa lite i helgen då jag äntligen är ledig!! Sen såg jag att den soffa som jag tänkte köpa har dom sänkt priset på, how lucky am I?:D Dessutom har jag funderat ganska starkt på att inhandla min älskade gröna dell dator snart.

Idag på gymmet så kom chefen in och började hålla tal om att många hade gnällt på att dom inte ville ha musik i salen på mornarna (russinen) och att vissa ville det. Hon sa att hon ville att alla skulle trivas och att man skulle diskutera det där sinsemellan och komma fram till en lösning. Det var så roligt att se, för alla äldre ställde sig i en rund ring och verkligen diskuterade om dom skulle ha musik eller inte. Medans jag lyssnade på min ipod och tränade vidare :) Men det är sant, gud vilka stora problem dom äldre har!

Sen vill jag har en gammal tantcykel att ta mig fram på. Så jag ska kolla runt lite om jag hittar någon bra. Efter att ena jag hade har blivit stulen och den andra misshandlad (misshandlad, eller schmis
chandlad, korvkö, eller korvlöööö?) får jag hoppas på bättre tur denna gången.

So long.

jobb&mys

Det är så jäkla skönt när man vaknar i tid så man kan ligga och sträcka lite på sig, käka frulle framför tv:n och ta det lugnt innan man åker till jobbet :) Då känns det lite som att man är ledig.  Men icke, var sjukt många hungriga magar att mätta idag. Men efter fika började det lugna ner sig, och det var riktigt skönt. Efter den går tiden riktigt snabbt. (kanske för att det bara är 2h kvar?!) .  Jag har en namnskylt som det står katta på i köket, så serverade jag en gubbe med sällskap mat, så säger han "tack katta" och blinkar med ena ögat. Undra om jag känner honom? Kände iaf inte igen han, och hur många gubbar känner man lixom. Det är lite för personligt iaf när dom säger ens namn sådär tycker jag.

Nu sitter jag väntar på att pappa ska komma hem och mätta min mage. Han ska köpa rostbiff och potatissallad, sjukt gott! Så pluspoäng till honom. Sen har han handlat ett riktigt snyggt köksbord åt mig också :)  Så ikväll blir det melodifestivalen och chill i stora mängder.
Känns faktiskt skönt när jag inte är ute och ränner varje helg längre, jag tror jag håller på att bli vuxen. Eller näe, där ljög jag nog lite, det kommer jag antagligen aldrig bli. Alkohol är alldeles för bra för att man ska slopa det helt.


stefan andersson-anywhere is paradise ! sommar sommar sommar.

image12

"det ser ut som att du har en lampskärm på skallen"

image11

life is bittersweet

Morgonen började runt sjutiden med att kolla på turtles och käka frulle med lillebrollan.  Efter den trevliga stunden åkte jag och gymmade, som jag bara har gjort en gång tidigare denna veckan.  Jag har haft så fullt upp med att kolla på tapeter , möbler osv. :) Men nu börjar det mesta styra upp sig, har hittat riktigt snygga tapeter och en soffa som jag vill ha, sen så har jag beställt en skitsnygg samsungtv, som kom igår.  Min iphone har jag fått lite styr på, bara att jag inte är sådär jätteteknisk så jag förstår mig på alla sjuka saker man kan göra med den, men det tycks ju andra ha nöje av iaf, så det är ju tur ;P Har inga låtar på datorn pga av att någon raderade allt, så jag hoppas en snäll vän hjälper mig med att fixa det sen. Zebbe, du vet vem du är. haha.

Och jag vet att dom senaste veckorna inte har varit så trevliga med mig alla gånger. Jag går lite i en berg och dalbana i humöret. Men sen finns det ju människor som verkligen är påfrestande varelser också.  Iaf, jag vet inte riktigt vad det beror på , har vart ganska mycket på senaste tiden och sen att jag jobbat mycket, fast det i sig är ingen ursäkt. Men jag hoppas att det vänder på sig snart. Som sagt, nu är det dags för min karma att höjas lite, och det tycker jag verkligen att den har gjort en del med tanke på lägenheten :D Om allt blir bra, jag har ju dock inte skrivit på papprerna än :)



"vad skönt det är att ha dig här katta"
sånt uppskattar man verkligen.


luspank

nu har jag köpt en iphone och en lägenhet. så nu blire inge shopping för mig på ett bra tag. ;)

björn gustafsson

är min nya kärlek

obo

Efter att ha gjort ett försök att sova med pappiljotter så ringde klockan 06.30 igår morse. Då var det bara att ge sig upp och ta ut dom där obekväma spolarna. Och om jag inte visste innan hur jag skulle sett ut på 80-talet, då vet jag det garanterat nu. Håret stod åt alla håll och det blev till att blöta. Slet mig igenom dagen på jobbet och sedan bar det av mot gävle där jag hade bestämt en mötestid med Linda, nu när man inte kan nås på telefonen.

Åkte ut till carro där det var ölspel, smörgåstårta och en hel del vinande. Efter det vare dax att ta bussen till gävle igen för att sedan ge sig av mot sandviken för att checka in nya lobby (fjant namn) som skulle ha premiär. Kön var lång men väl inne var det en hel del folk där med. Såg många bekanta ansikten och det hände en hel del incidenter. Efter det kittlade en kebabrulle dödsskönt i kistan. 

Vaknade upp något sliten idag och jag och Linda satt som två ugglor. Stirrandes och halvsovandes kom vi fram till att det inte skulle vara så tokigt att åka och hälsa på farmor och få i sig lite käk där. Tänkte även kika in marknaden med det fanns det ingen ork till och vädret tillät det inte heller. Så vi halvlåg vid köksbordet hos farmor i några timmar ist innan jag bestämde mig för att åka hem till pappsi.  

                         tack för en bra helg snyggo

image10

RSS 2.0