29 maj

Det har varit så sjukt bra väder nu dom senaste dagarna. Oturligt nog så jobbar man så att man inte kan ta del av värmen lika mycket som man önskade. Men så fort jag får en tid över så springer jag ut och försöker få lite färg. För jag kommer inte få mycket sol i sommar.
Det tråkigaste med min lägenhet är nog att jag inte har någon kvälls sol. Och man känner sig som en sjukt dålig människa av att sitta inne när det är sånthär väder. Så jag har börjat gå ut och gå igen. Det är riktigt skönt. En del med lelle och en del med mamma.  Aldrig själv.  Jag tycker det blir så långtråkigt och har svårt att veta vad man ska fokusera tankarna på. Och det blir så tillgjort om jag försöka "komma på" vad jag ska tänka på för att få tiden att gå, så då äre lika bra att utesluta det på en gång.

Jag längtar tills på lördag. Då är det jag, Lisa och bessemerfesten som ska supa ikapp.  Jag ska bara jobba mina 8h först. Och visst vill inte ni åka och shoppa när det ser ut att bli sånthär kanon väder i helgen?;)

när det endast finns minnen kvar

Ett helt år har gått. Det är helt ofattbart. Tiden går så jävla snabbt att jag inte kommer ikapp den.  Jag har tänkt och jag tänker fortfarande. På dig.
Bara för att tiden går betyder inte det att allt förvinner. Och det vill jag inte att det ska göra heller. Jag är tacksam för att vi fick den tiden vi fick. Och att jag alltid kommer minnas dig med glimten i ögat är ett faktum.



Janne Mathias oiva
4/8-87 - 27/5-07




lördag hela veckan lång

Kickoffen som vi hade i torsdags var över mina förväntningar. En riktigt bra föreläsare som fick en att öppna upp ögonen lite och påminna en om det man redan visste, men kanske inte tänker på tillräckligt ofta.
Öl som jag hade hoppats på blev det och det blev även tävling i form av sumobrottning. Vårt lag vann och glad blev jag för det.

Natten till i fredags blev riktigt hård. Vaknade kl 2 och var hur pigg som helst så jag somnade inte om förens runt 5 igen. Sen blir man så jävla stressad också när man vet att man snart ska upp igen, och det hjälper en ju inte precis med att somna om tungt igen. Efter det insåg jag att jag inte skulle orka med en utekväll så jag och syrran åkte in till gävle och handlade lite ist. Sen blev det en lugn kväll med film.

Har precis kommit hem från valbo där jag hjälpte pappa med målningen. Målade ena gaveln och det tar verkligen musten ur en att stå i solen hela tiden. Men envis som jag är lär man ju ta varje tillfälle i akt att få lite färg på sig. Så att jag slipper se ut som ett albino när jag nästa helg kommer sitta bredvid Lisa, som bredvid mig , kommer att se ut som om hon kommer från ett helt annat land.

Ikväll ska jag ut och gå en sväng och efter det ska jag och lelle kolla på eurovision. Avslappnat, idag igen alltså. Och jag är grymt sugen på morötter med dip :)


21 maj

Den här veckan har jag faktiskt varit riktigt seg. Nog för att jag brukar vara trött. Men när när jag t om börjar sova middag börjar det väll gå lite för långt? På jobbet brukar folk märka av ganska bra när energin börjar tyna ut, det är då jag kan börja skratta åt i stort sett vad som helst som jag normalt sett bara skulle rynka på pannan åt.

Annars flyter det på väldigt bra på tt. Har haft ganska bra flyt fram tills den här veckan. Då har folk inte velat svara och när dom väl har gjort det har dom mer eller mindre försökt att sätta mig på plats. Men var lugn, jag tar ingen skit.
Imorn är det kickoff för telia gänget och då slipper vi jobba halva dagen. Ska komma en föreläsare om motivation osv. det kommer jag nog tycka är riktigt intressant. Sen skulle det bli käk och team building. Jag var sugen på att dricka lite bärs men det verkade inte vara så många som delade min åsikt där.


På tal om ingenting så tycker jag faktiskt att psykologi är väldigt intressant. Ångrar att jag inte läste det på gymnasiet. Jag läste lite ur Maddes bok, tills hon var tvungen att ta med sig den till skolan igen. Det är intressant att det finns på papper hur människor över drag beter sig i vissa situationer, efter vissa trauman, hur människor formas av omgivningen och miljön. Jag tycker att människor i sig borde ju hantera saker på väldigt olika sätt, men klart det borde finnas en viss norm i grund och botten som man kanske liknar mer eller mindre. Förnekelsen är något jag ständigt lever i måste jag bekänna. Det är ju faktiskt enklare att slänga saker bakom ryggen och intala sig själv att det inte har hänt än att behöva leva med det. Tids nog när man väl känner sig mogen för det så släpper man det och går vidare. Och eftersom man större delen av tiden har förnekat det så har det ju aldrig riktigt hänt? Okej, det kanske var att ta i lite, för verkligeheten kommer ju tids nog ikapp en . Kan jag säga av egna erfarenheter.
Ta med dig boken hem nu Tessa!

partyparty

Igår var jag på ikeas personalfest. Det var kul. Det var slitsamt att jobba idag. Huh.


sommaren 08 är redan här

Shit vad jag längar tillbaka. Jag skulle kunna ge vad som helst för att ta studenten en gång till . Har precis suttit och kollat igenom alla gamla bilder. Det var nog den bästa dagen i mitt liv. Det är jag nästan säker på. Och att det var så grymt bra väder är bara en ytterligare bonus. Jag saknar alla från förr. Själva samhörigheten och gemenskapen. Vi var ett härligt gäng på hr. Jag vill ha en reunion snart. Och jag vet redan hur den skulle se ut.
För så bra känner jag oss.

Det finns nog en sak som jag är lite bättre på än dom flesta. Och det är nog att tycka synd om mig själv. Jag ska inte påstå att jag gör det ofta. Men jag gör det.
Jag är faktiskt helt övertygad om att det är hälsosamt i en viss mån att tycka lite synd om sig själv ibland. Man behöver ta sig lite tid att rensa ur all skit som finns där i bakhuvet. Även hur bra man har det. För jag brukar omedvetet samla på mig massa skit som jag inte orkar ta itu med just för tillfället. Och ja, den kommer ganska snabbt ikapp mig. Och nu har jag ju inte Lisa här som min psykolog heller. Men jag lär säga att det går bättre än vad jag trodde från början. Och jag hoppas så grymt mycket att du och jag kommer att stå och skrika oss hesa till hellström i sommar. För isf, då skulle jag inte begära så mycket mer faktiskt. Just nu alltså.

Jag ska försöka göra denna sommaren till en 06:a. Jag vet att det är riktigt svårt, men jag ska verkligen försöka. Jag har ju ganska mycket konkurrans att kämpa emot. Men jag kommer inte ge mig så lätt. Jag ska inte försöka återuppleva det som varit, för saker och ting är aldrig lika bra som första gången. Så därför måste jag hitta på en hel del med nya saker.  Och mitt liv nu har inte många likheter med det jag hade för två år sedan.




Jag tror jag har lyckats fånga sommaren i min bakficka!

....och där har den lyckats vara i nästan tre dagar nu.  Det här har nog varit den skönaste helgen på riktigt länge.
I fredags tog jag och zebbe en glass(twister såklart) i stadsparken.  Sen cyklade vi hem till mig och satte oss på balkongen med en kall öl i handen och diskuterade lite filosofier.. Efter det så träffade vi nelson och ligan och åkte till centro, och deras uteservering! Kvällen avslutades med en mosbricka med räksallad.


Igår målade jag pappas hur i stort sett hela dan. Det var riktigt skönt faktiskt, var ute i värmen hela tiden. Jag drack nog ganska många liter vatten.  Det kommer bli riktigt snyggt när det är klart. Det tvekar jag inte en sekund på.
Mot kvällningen åkte jag på musikal, sound of music tror jag den hette. Det var inte riktigt min grej, men nu har jag iaf provat något nytt och så hemskt var det ju faktiskt inte. Dessutom fick jag ju umgås med trevligt sällskap. 
Idag fyller mamma 40 så vi ska grilla och kalasa som man brukar göra. 
Tiden går så fort så man inte vet vad man gör av den.

          


Hallelujah!

Jag har min gröna snygga dator nu! Jag kommer aldrig släppa taget. Jag hämtade den i fredags när jag och Lelle var in till gävle och kollade. Där hittade jag lite kläder också. Som inte var vit/grå/svart/beiga som jag oftast brukar gå runt i. Dels för att det är så himla lätt att matcha och dels för att det är snyggt. Men nu ska jag inte se lika tråkig ut längre. Är det tänkt. Det är ju ganska lätt att komma tillbaka till sina gamla vanor som sagt.

I lördags kom Tessa på besök och det var lika uppskattat som vanligt. Vi tog en riktigt lång promenad och gick till storsjön och satte oss ett tag. Sen psykade jag mig själv genom att tänka på glass hela tiden när jag bara hade 50öre i fickan. Kan man inte få et tugga av en glass för den pengen då?
Senare kollade vi på Confidence som var klart sevärd! Jag gillar filmer som är lite oväntade, där man slipper kunna räkna ut slutet bara genom att ha sett början.

image21image22image23


Sen har jag jobbat hela helgen också. Och jag förstår faktiskt inte vad folk har för fel när man hellre åker och handlar än att vara ute i solen när det är sånt här fint väder?
Nu har jag gett mig på att göra chili con carne också. Fast jag fuskade faktiskt. Jag hade en sån där påse med färdigblandade kryddor som man bara häller i.

Första dan på TT idag. Jag vet faktiskt inte hur det gick. Men jag antar att det gick bra för att vara första dagen. Satt mest och värmde upp med lite loj.
Jag och syrran var ut och joggade en sväng idag också. Det var ungefär då som jag började inse att jag borde göra det mycket oftare. All kondition har försvunnit. Och jag är rädd för att jag har blivit för bekväm för att ta tag i det här igen, men jag ska försöka. Jag måste skaffa lite bättre självdiciplin. Det borde jag ha gjort för längesen.


...

tell me what do you want
when you got it all?


NU ÄR DET MAJ FÖR FASEN

Jag hade verkligen inte planerat alls vad jag skulle göra på sista april. Jag kände mig inte så jättetaggad på fest heller. Men sen hör brorsan av sig och säger att det blir grillning och bärs. Det var kul att se både han och Moa och gänget. Moa har blivit riktigt stor nu och jag är övertygad om att dom kommer bli skitbra föräldrar! Längtar tills den lille kisen ser dagens ljus.
Vi hade en egen kase på gården med massa bröte som dom slängt ihop. Richard hade gått och sneglat på den i flera veckor och runt kl 19 kunde han inte vänta längre, den höll bara i typ en timme sen var det roliga över.
Tro det eller ej men jag var faktiskt ut på gästis! Det var jäkligt kul att se alla och saknar allt ibland.
Jag snackade med en gubbe som lyckades övertala mig om att han var kriminaltekniker, det tyckte jag lät ballt. Undra hur mycket sanning det låg i det?

Vaknade upp idag och mådde piss. Jag brukar alltid vakna tidigt men nu sov jag typ till halv ett. Sen skjuttsades jag hem och Richard och Moa kollade in lägenheten i sitt nya skick.
Ikväll blir det lugnt och tänkte dra ihop ett litet film gäng. Det blir mysigt.

Nästa vecka ska jag börja på team telia, har haft utb. på det nu i två dagar. Jag vet inte om jag är redo, känns som det är så mycket att hålla reda på. Det blir för stort ansvar helt enkelt. Och jag är jätteduktig på att slänga på alla andra ansvaret så att jag slipper, men inte den här gången.

RSS 2.0